Restaurant & Terrace

Enjoy culinary delights in our newly renovated restaurant, or in fine weather, on our terrace under the old chestnut tree.


Restaurant & Terrace
Restaurant & Terrace
Restaurant & Terrace

Relaxing days, enjoyable moments.

A good start to the day...
In the morning, freshly brewed coffee, fragrant bakery rolls, regional products and a selection of healthy dishes will make the last of your tiredness disappear. Take your time for the most important meal of the day.

Fresh on the table from the meadows, forests and ponds of the Ore Mountains. 

Our guests can look forward to a modern à la carte selection of seasonal dishes prepared with fresh ingredients at lunchtime and in the evening.

Selected wines from highly decorated winegrowers invite you on a journey around the world - from the Palatinate to Australia, from South Tyrol to South Africa. Saxon wines from the Schloss Proschwitz and Hoflößnitz wineries provide a regional flavour.

In summer, our guests enjoy the delicacies in the cosy beer garden, on cooler days the spacious conservatory offers a wonderful view of the Erzgebirge countryside and the modern but cosy restaurant invites you to linger.

Restaurant opening hours:

Hot meals daily from 11.30 am - 2.00 pm and from 5.30 pm to 9.00 pm

 

Speisekarte von 11:30 Uhr bis 14:00 Uhr und von 17:30 Uhr bis 21:00 Uhr

Matjes-Zeit in der Kreuztanne…

Kalte Kartoffelsuppe „erfrischend & lecker“

 mit Matjesfiletstreifen, Radieschen, karamellisierter Zwiebel & Apfel

Strammer Matjes

Matjesfilet mit Spiegelei auf frischem Landbrot mit Senf-Honig-Creme frischem Blattsalat, Gewürzgurken, Zwiebelringen & Apfelscheiben

Matjes-Tatar auf Klitscher (Kartoffelpuffer)

mit frischem Gurkensalat

Matjes „Hausfrauen Art“

mit Joghurt-Kräuter-Sauce, dazu Bratkartoffeln und Mix-Salat

Matjes einfach mal…,

auf gebratenen Kartoffeln mit Bohnen, Birnen und Speck

Unsere Brotzeit…

Bratenbrot mit hausgemachten Mixed Pickles

Scheiben vom Schmorbraten auf Brot vom Hausbäcker mit Senfbutter & Meerrettich

Käsebrot mit frischen Trauben

Scheiben von Käse aus regionaler Herkunft auf Brot vom Hausbäcker, dazu pikant-würziger Birnensenf

Immer am Freitag & Samstag…

BBQ-Spareribs vom sächsischen Landschwein

mit knusprigen Wedges & Sourcream dazu hausgemachter Calw Slow


  • 1 Pickled
  • 2 Phosphate
  • 3 Dye
  • 4 Antioxidant
  • 5 With quinine
  • 6 Contains caffeine
  • A Cereals containing gluten
  • B Crustaceans
  • C Eggs
  • D Fish
  • E Peanuts
  • F Soy
  • G Milk/milk sugar (lactose)
  • H Contains nuts
  • I Celery
  • J Mustard
  • K Sesame
  • L Sulphite / sulfur dioxide
  • M Lupin
  • N Molluscs
  • Vegetarian
  • Vegan
Bomen